انواع گاز یخچال

به اشتراک بذارید

انواع گاز یخچال

انواع گاز یخچال، این اجزا که به اسم گاز مبرد یا فریون نامیده می شود، دارای انواع گوناگونی از قبیل گاز R-12،R-134a، R-600a، R-290 و …. می باشد.

اگر نیاز به شارژ مجدد برای دستگاه خود دارید، با نمایندگی یخچال الکترواستیل در کرج تماس بگیرید.

گاز مبرد(فریون) چیست؟ و چه کاربردهایی دارد؟ (انواع گاز یخچال)

در قسمت سرمایشی یخچال برای اینکه هوای مطبوع ایجاد شود یک ماده ای به نام Refrigerantn وجود دارد. وظیفه اصلی آن در چرخه تبرید، برای انتقاد گرما از یک محیط به محیط دیگر و همچنین از حالت مایع به گاز و از گاز به مایع، گرما را جذب و دفع می کند و محیط را خنک نگه می دارد.

کاربردهای گاز مبرد

  • یخچال و فریزرهای خانگی و همچنین صنعتی از این گاز برای حفظ و کیفیت مواد غذایی در دمای پایین مورد استفاده قرار می گیرد.
  • همچنین از این گاز در قسمت تهویه هوای مطبوع، برای خنک نگه داشتن محیط های مسکونی یا اداری مورد استفاده قرار می گیرد.
  • برای انتقال گرما از یک محیط به محیط دیگر در قسمت پمپ های حرارتی، از گاز مبرد در حالت هم گرمایشی و هم سرمایشی قابل استفاده هستند.
  • در قسمت صنایع سردسازی مثل سردخانه ها و همچنین در ماشین های حمل و نقل مواد غذایی فاسد شدنی، برای حفظ سرما در آن ها به کار می روند.
  • یکی دیگر کاربرد این گاز، در داخل کابین ماشین ها برای هم خنک کردن و هم تهویه هوای محیط، مورد استفاده قرار می گیرد.

انواع گاز یخچال کدامند؟

از آنجا که این گازها در عملکرد سیستم سرمایشی بسیار مهم هستند، ما در این مقاله شما را با انواع مختلف این اجزای مهم یخچال آشنا خواهیم کرد:

  • گاز دی کلرودی فلوئورومتان(R-12): از آنجا که این گاز مبرد یکی از قدیمی ها به شمار می رود، اما چون بر روی لایه اوزون اثرات مخرب می گذارد، در بیشتر کشورهای دنیا منسوخ شده است.
  • گاز تترافلوئورواتان(R-134a): این نوع به علت اثرات مخرب کمتری که بر محیط زیست می گذارد، امروزه بیشتر از آن برای یخچال ها و همچنین سیستم های هوای مطبوع مورد استفاده قرار گرفته است.
  • گاز ایزوبوتان(R-600a): یک نوع مبرد طبیعی است که برای محیط زیست مناسب تر می باشد. این نوع به خاطر GWP که یک پتانسیل حرارتی در دنیا است، در یخچال های امروزی بیشترین کاربرد را دارند.
  • گاز پروپان(R-290): این نوع مثل ایزوبوتان که دارای مبرد طبیعی است و همچنین دارای GWP پایین می باشد. اما از آن بیشتر در قسمت سیستم های سرمایشی صنعتی و کمتر در یخچال های خانگی استفاده می شود.
  • گاز دی فلوئورومتان(R-32): این نوع مبرد به خاطر داشتن GWP کمتر نسبت به بقیه گازها، یکی از بهترین گزینه ها برای سیستم تهویه و همچنین بیشتر یخچال ها می باشد.
  • گاز R-410A: این نوع مبرد که ترکیبی از دو نوع گاز R-32 و R-125 می باشد، مورد استفاده در سیستم تهویه مطبوع اما GWP آن بالا می باشد.

انواع گاز یخچال

آیا همه یخچال ها می توانند از یک نوع گاز استفاده کنند؟

با توجه به توضیح هات بالا الان می توانیم به این سوال پاسخ بدهیم، جواب خیر است چون، هر دستگاهی با توجه به طراحی، نوع سیستم سرمایشی، نوع یخچال، خواص فیزیکی و شیمیایی گاز مبرد که هرکدام برای یک سیستم ویژه بهینه سازی می شود.

چند نکته برای استفاده از گاز مبرد مناسب

در ادامه مطلب به چند نکته که اگر به آن ها توجه کنید، خیلی از مشکلات در قسمت سرمایشی دستگاه شما حل خواهد شد.

  • اگر شما از یک مبرد مناسب استفاده کنید، در این حالت، سیستم شما هم طول عمر طولانی می کند و هم از کارایی بهتری برخوردار خواهد شد. (سیستم سرمایشی به خوبی کار خواهد کرد)
  • انتخاب درست می تواند به حفظ محیط زیست کمک شایانی بکند.(اثرات مخرب بر لایه ازون)
  • اگر مبرد مناسب باشد، در مصرف انرژی هم صرفه جویی می شود( کاهش هزینه های انرژی)
  • با داشتن یک گاز مبرد ایمن، از خطراتی که شاید ممکن باشد به وجود بیاید جلوگیری خواهد کرد( این خطرات ناشی از نشت گاز می باشد)

انواع گاز یخچال

جمع بندی: در انتهای مقاله با انواع گازها آشنا شدیم، به این نتیجه رسیدیم که هر کدام از آن ها دارای ویژگی های خاصی خود را بنابر نوع استفاده، نوع یخچال، نیاز سرمایشی و همچنین اثرات زیست محیطی انتخاب خواهیم کرد.

برای چگونه گاز یخچال خالی می شود کلیک کنید.

فهرست مطالب

به اشتراک بذارید

مقاله های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × یک =