دلیل خرابی سنسور یخچال

به اشتراک بذارید

دلیل خرابی سنسور یخچال

دلیل خرابی سنسور یخچال، از مهمترین آن ها پوسیدگی قطعات، نوسانات برقی، برفک های غیر طبیعی و یا ضربه خوردن سنسور می باشد.

اگر هرگونه مشکل یا خرابی در دستگاه خود مشاهده کردید، بهترین و مطمئن ترین راه، تماس با نمایندگی یخچال الکترواستیل در کرج می باشد.

دلیل خرابی سنسور یخچال

سنسور چیست و در کجای یخچال قرار گرفته است؟

اول از هرچیزی بهتر است با این قطعه در یخچال آشنا شوید تا بهتر بتوانید علت های خرابی آن را تشخیص بدهید. سنسور یکی از اجزای الکترونیکی یخچال است که نقش مهمی در دما و رطوبت داخل دستگاه را بر عهده دارد. یعنی این قطعه برای اینکه مواد غذایی را به خوبی نگه دارد، باید کنترل دما را به خوبی و دقیق اندازه گیری کند.

این قطعه در بخش های مختلف یخچال و فریزر قرار گرفته تا به خوبی دمای دقیق هر قسمت را اندازه گیری کند. معمولا این قطعه داخل یخچال ( محفظه خنک کننده) کنار فن خنک کننده قرار گرفته این سنسور دمای یخچال را از 1 الی 4 درجه سانتی گراد تنظیم می کند.

حالا در بخش فریزر که دما باید خیلی پایین باشد تا مواد غذایی منجمد شود، این قطعه معمولا در کنار سیم پیچ ها و حتی می تواند در قسمت پشت و پایین فریزر قرار گرفته باشد.

دلیل خرابی سنسور یخچال

دلایل خرابی سنسور یخچال کدامند؟

این قطعه در یخچال هم می تواند مثل دیگر قطعات به دلایلی که در ادامه برایتان گفته می شود، خراب شود.

  • پوسیدگی یا فرسودگی: همان طور که می دانیم قطعات الکترونیکی مثل سنسورها، به مرور زمان دچار فرسودگی و همچنین ممکن هستند تحت تاثیر عواملی چون رطوبت، تغییرات دمایی و جریان الکتریکی که همه آن ها باعث می شود که عمر سنسور کم شود. در نتیجه همه عوامل باعث می شوند که این قطعه به خوبی کار نکند، و باعث خرابی آن شود.
  • نوسانات برقی: می توان به جرات گفت یکی از عامل های خرابی در قطعات الکترونیکی همین نوسانات برقی می باشد. اگر برق شهری قطع و وصل شود و یخچال شما محافظ نداشته باشد، از آنجا که سنسور ها ی دما به مدارهای الکترونیکی حساس، وصل هستند خیلی زیاد به نوسانات برق که از حد مجاز بیشتر باشند، حساس هستند چون در این صورت ممکن است سنسور ها به طور کامل از کار بیوفتند.
  • اجتماع یخ و برفک: امروزه با پیشرفت تکنولوژی بیشتر یخچال ها مجهز به سیستم نوفراست هستند ( یعنی یخ زدایی خودکار) اما در یخچال های قدیمی اگر یخ و برفک بیش از حد بود، می توانند باعث بروز مشکلاتی برای این قطعه به وجود بیاورند. همین تجمع یخ ها باعث می شوند که سنسور به طور دقیق دمای محیط را اندازه گیری نکند. منظور این است که، اگر سنسور از یخ پوشیده شده باشد، در این حالت دمای داخلی دستگاه را خیلی پایین گزارش می کند، در نهایت کمپرسور از کار افتاده و یخچال بیش از حد خنک خواهد شد.

دلیل خرابی سنسور یخچال

  • نفوذ رطوبت و آب: از دیگر دلایل خرابی سنسور ها می توان به نفوذ کردن آب به داخل قطعات الکترونیکی اشاره کرد. با توجه به قرار گرفتن این قطعه در داخل کابین دستگاه، ممکن است رطوبت و یا به راحتی وارد این سیستم ها شود. مثلا اگر درب یخچال را به خوبی نبندید، رطوبت و هوای گرم به راحتی وارد یخچال شده و باعث آسیب این قطعه خواهد شد.

نکته: از قرار دادن یخچال در محیط های مرطوب و گرم خودداری کنید.

  • ضربه خوردن: درست است که این قطعه در جایی از یخچال تعبیه شده است که زیاد در دسترس نیست، اما ممکن است هنگام تمیزی و یا جابه جایی نادرست این قسمت دچاره ضربه و یا آسیب فیزیکی شود. پس با ضربه خوردن، سنسور از کار افتاده و در دمای یخچال اختلال به وجود می آید.

دلیل خرابی سنسور یخچال

  • خراب شدن مدارهای الکترونیکی: با توجه به اینکه سنسور ها به مدارهای الکترونیکی زیادی وصل هستند و از طریق آن ها تمام اطلاعات را به کمپرسور ارسال می کنند. در این حالت اگر خود سنسور مشکلی نداشته باشد ولی کافی است یکی از این مدارها دچار خرابی شوند، در این صورت سنسور نمی تواند دمای دقیق را اندازه گیری و ارسال کند. در نهایت دستگاه برای تنظیم دما دچار مشکل خواهد شد.
  • نصب کردن اشتباه سنسور: با توجه به نقش این قطعه که اندازه گیری دقیق دما است. مثلا اگر سنسور خیلی به دیوارهای دستگاه نزدیک باشد و یا اینکه در جایی باشد که هوای مناسب نباشد، این قطعه به درستی نمی تواند دمای محیط را گزارش کند. ( بیشتر زمانی این حالت پیش می آید که، سنسور موقع تعمیر یا تعویض به اشتباه نصب شده باشد)
  • استفاده کردن از قطعات فیک: یخچال ها یکی از اساسی ترین و گران ترین لوازم هر خانه به شمار می رود. پس استفاده کردن از قطعات فیک و تقلبی علاوه بر خرابی عمر یخچال را هم کوتاه می کند. حالا اگر سنسورها که نقش مهمی در کنترل دما دارند، اگر از قطعه غیر اصل استفاده شود به راحتی باعث خرابی آن خواهد شد.

انواع سنسورها در یخچال

همه یخچال ها دارای دو سنسور هستند اما محل قرار گرفتن آن ها با توجه به مدل و نوع یا هم فرق دارند.

  1. سنسور دما یا ترمیستور: یکی از مهمترین سنسورها می باشند که از موادی درست شده اند که مقاومت الکتریکی آن ها با توجه به تغییر دما تغییر خواهد کرد. طرز کار آن ها به گونه ای است که، زمانی که تغییرات مقاومت به مدار الکترونیکی دستگاه ارسال می شود سیستم در این حالت با توجه به آن دما را تنظیم می کنند. ( یخچال های مدرن و پیشرفته از این سنسورها استفاده می کنند)

دلیل خرابی سنسور یخچال

  1. سنسور رطوبت: از آنجا که این نوع سنسور برای میزان رطوبت داخل دستگاه تعبیه شده است، رطوبت مناسب به حفظ و نگه داری مواد غذایی، میوه و سبزیجات کمک زیادی می کند. در یخچال های پیشرفته کشوی مخصوص با درجه دمای مناسب برای سبزیجات مجهز هستند.

نتیجه گیری: با توجه به اینکه سنسورها نقش کلیدی دما و رطوبت محیط داخلی یخچال را بر عهده دارند، پس لازم است محل قرار گرفتن، مراقبت و نحوه عملکرد آن ها را به خوبی یاد گرفته و اگر این قطعه بسیار حساس دچار مشکل شد، حتما با یک تکنسین ماهر در این زمینه تماس بگیرید.

برای روش نشتی گاز یخچال اینجا کلیک کنید.

 

فهرست مطالب

به اشتراک بذارید

مقاله های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده + 2 =