روش نشتی گاز یخچال
روش نشتی گاز یخچال، می توانید از طریق کاهش سرمای کابین دستگاه، برفک زدن آن و زیاد آمدن قبض برق خانه نشتی گاز را تشخیص داد.
برای تشخیص و هرگونه مشکل در دستگاه خود می توانید با نمایندگی یخچال الکترواستیل در کرج تماس بگیرید.
گاز یخچال و اهمیت آن
از آنجا که گاز یخچال نقش مهمی در خنک نگه داشتن مواد غذایی دارد، پس می توان گفت از اهمیت بالایی برخوردار است. روش کار آن به این صورت است که، چرخه تراکم و تبخیر یک سیستمی در یخچال است که برای سرد کردن مورد استفاده قرار می گیرد. حالا گاز مبرد در چرخه به واسطه کمپرسور فشرده می شود و از طریق لوله ها تبدیل به مایع خواهد شد. در این مرحله مایع خنک شده که داخل محفظه قرار دارد، بعد تبخیر گرمای داخل دستگاه را جذب و از نو به گاز تبدیل می شود. حالا گاز به کمپرسور بر می گردد. ( یعنی چرخه دوباره تکرار خواهد شد) حالا اگر این سیستم به هر نحوی دچار نشتی شود، عملکرد یخچال کاهش خواهد یافت.
نشتی گاز یخچال چه علائمی دارد؟
در ادامه این مقاله به نشانه و علائم نشتی گاز اشاره خواهیم کرد:
- گرم شدن داخل کابین دستگاه: یکی بارزترین نشانه هایی که معمولا در یخچال رخ می دهد، کاهش سرما در داخل یخچال است. زمانی که با این علائم در دستگاه مواجع شدید، این امکان دارد که گاز یخچال نشتی پیدا کرده است.
- کار کردن مداوم کمپرسور: یکی دیگر از علائمی که ممکن است باعث نشتی گاز باشد، کار کردن بیش از حد کمپرسور می باشد. ( کمپرسور خاموش نشود)
- افزایش زیاد قبض برق: در بعضی مواقع پیش آمده که قبض برق خانه شما بیش از حد آمده است، علت آن کار کردن زیاد کمپرسور و در نهایت منجر به افزایش مصرف انرژی خواهد شد.
- برفک زدن غیرعادی: در بعضی مواقع می توان نشتی گاز را به علت برفک غیر طبیعی در قسمت فریزر دانست.
- آب دادن زیر دستگاه: زمانی که آب در قسمت زیر یخچال مشاهده کردید، این علت می تواند به دلیل آب شدن برفک های لوله اواپراتور باشد. ( از نشانه های نشتی گاز خواهد بود)
دلایل نشتی گاز یخچال کدامند؟
بعد از علائم نشتی، حالا باید بدانیم دلایل این مشکل از کجا می باشد. علت های زیادی می تواند باعث بروز این مشکل شود که در ادامه به آن ها می پردازیم:
*پوسیدگی و فرسایش لوله ها: همان طور که هر چیزی بعد از مدت زمانی دچار فرسایش و فرسودگی می شود، حالا یکی از این دلایل می توان به لوله های آلومینیوم که در پشت دستگاه قرار گرفته اشاره کرد. این لوله ها اگر دچار ترک یا شکستگی شوند، پس منجر به نشت گاز هم خواهد شد.
*نقص در اواپراتور: با توجه به اینکه گاز مبرد در این قسمت از سیستم تبخیر می شود، اگر اواپراتور سوراخ یا دچار مشکل شود، گاز از آن نشتی خواهد کرد.
*هرز شدن اتصالات: یکی دیگر از دلایل نشتی، شل یا هرز شدن اتصالات شیر و لوله ها می باشد. سیستم سرد کننده با نقاط اتصال به هم متصل هستند که به مرور زمان شل خواهند شد.
*ترک برداشتن کویل ها: کندانسور و اواپراتور دارای کویل هایی هستند، حالا ممکن است سوراخ یا شکستگی در آن ها به وجود بیاید که همین امر باعث بروز نشتی خواهد شد.
*نگهداری نامناسب از یخچال: گاهی اوقات افراد ناوارد یخچال را جابه جا می کنند که ممکن است ضربه به لوله های مبرد بزنند، این آسیب باعث بروز نشتی در یخچال خواهد شد.
روش های تشخیص نشتی گاز
بعد از آشنایی شما با نشانه ها و علائم نشت گاز، حالا بهتر است روش های شناسایی نشتی هم بدانید. این روش ها به شرح زیر می باشد:
- استفاده از کف صابون: یکی از روش های قدیمی و ساده که همیشه در مواقع نشتی گاز از آن استفاده می شود، درست کردن آب و صابون می باشد. در این مرحله کف حاصل از آب و صابون را به قسمت اتصالات و همچنین لوله ها بزنید. هرگونه نشتی با ایجاد حباب تشخیص داده می شود.
- استفاده کردن از دستگاه های الکترونیکی: یکی دیگر از روش های بسیار دقیق دستگاه های مخصوص نشتی گاز هستند که از حساسیت بالایی برخوردار می باشند. این دستگاه ها به راحتی قادر به شناسایی نشتی گاز مبرد هستند.
- استفاده از سیستم های شیمیایی: یکی از روش های بسیار موثر در تشخیص نشتی گاز یخچال این سیستم های شیمیایی هستند. بعضی وقت ها نشتی قابل دسترسی نیست. استفاده از این سیستم ها به راحتی می توان به تغیر رنگ گاز مبرد پی ببرند و تشخیص بدهند.
- تست فشار: یکی از روش های دیگری که می توانیم با آن نشتی گاز را تشخیص بدهیم، تست کردن فشار توسط یک تکنسین کار می باشد. در این روش کار اگر فشار سیستم کمتر از مقدار استاندارد باشد، این نشانگر وجود نشتی گاز خواهد بود.
تعمیر نشتی گاز یخچال
در این مرحله می توانید بسته به میزان و محل نشتی مراحل زیر را برای تعمیر آن انجام دهید:
- اگر لوله های آلومینیوم سوراخ شده باشند، می توانید با جوشکاری یا لحیم کاری قسمت های ترک یا سوراخ شده را مسدود کنید.
- اگر نشتی ها بر اثر پوسیدگی یا خرابی در قسمت یکی از قطعات مثل اواپراتور و یا کویل ها باشد، می توانید آن ها را تعویض کنید.
- از دیگر کارهایی که می توانید انجام دهید، شارژ مجدد گاز مبرد می باشد.
- بعد از شارژ کردن گاز و همچنین تعمیر آن، باید سیستم خنک کننده را مورد بررسی قرار دهید. ( این کار برای اطمینان از نشتی مجدد می باشد)
نکاتی برای جلوگیری از نشتی گاز
برای طول عمر یخچال خود می توانید نکات زیر را مورد توجه قرار دهید:
*سرویس منظم یخچال یکی از مهمترین راه برای افزایش طول عمر دستگاه می باشد. ( بررسی لوله ها و اتصالات مربوط به نشتی گاز)
*یکی دیگر از راه های جلوگیری از نشتی گاز جابه جایی دست و اصولی یخچال توسط افراد ماهر می باشد.
*اگر هرگونه علائمی از نشتی گاز مشاهده کردید، بهترین کار تعمیر به موقع آن توسط تعمیرکار می باشد.
نتیجه گیری: کاربران عزیز، با توجه به نکات و نقش مهم گاز در یخچال، اگر هرگونه مشکلی که منجر به کاهش کارایی دستگاه (الخصوص کاهش سرما در کابین یخچال ) شود، حتما در اسرع وقت نسبت به مشکل یا خرابی ناشی از نشتی گاز اقدام کنید.
برای ایرادات یخچال ها اینجا کلیک کنید.