علت خراب شدن قطعات یخچال
علت خراب شدن قطعات یخچال، این مشکلات به علت های مختلفی از قبیل باز و بسته کردن درب یخچال، کثیف بودن کویل های کندانسور، نوسانات برقی و … در دستگاه ایجاد و در انتها باعث خرابی آن خواهد شد.
برای تعمیر و تعویض قطعات دستگاه خود، با نمایندگی یخچال الکترواستیل در کرج تماس بگیرید.
علائم خرابی قطعات در یخچال
اگر این وسیله ضروری در خانه، هر کدام از قطعات آن دچار خرابی شود در عملکرد کل یخچال تاثیر بسزایی می گذارد. در زیر به علائم و نقش قطعات یخچال می پردازیم:
- کمپرسور(Compressor): یکی از حیاتی ترین قطعه در یخچال است. وظیفه اصلی آن، سیستم خنک کننده کل دستگاه و همچنین فشرده کردن گاز مبرد در یخچال می باشد.
علائم خرابی: خنک نشدن دستگاه و صداهای غیر عادی و بلند در آن است. یکی از علت های این مشکل، خراب شدن در رله، خازن و مشکل در سیم پیچ ها می باشد.
- کندانسور(Condenser): نقش اصلی این قطعه در یخچال، خنک نگه داشتن دستگاه به کمک گاز مبرد است. یعنی اگر گاز مبرد حرارت آن گرفته نشود، عمل خنک سازی هم به خوبی انجام نمی گیرد.
علائم خرابی: حرارت زیاد در قسمت پشت یخچال و همچنین سرد نکردن دستگاه می باشد. از علت های خرابی این قطعه کثیف شدن کویل های کندانسور ناشی از گرد و غبار و آلودگی است.
- اواپراتور(Evaporator): نقش این قطعه تبدیل کردن مبرد از مایع به گاز است، که در این حالت حرارت را جذب کرده و در نتیجه یخچال خنک می شود.
علائم خرابی: یخ زدن یا برفک بر روی اواپراتور و همچنین خنک نشدن یخچال می باشد. از علت های خرابی، نشتی در گاز مبرد و نقص در فن اواپراتور می باشد.
- ترموستات (Thermostat): یکی دیگر از اجزای یخچال است که، وظیفه آن تنظیم و کنترل دمای داخلی دستگاه وهمچنین خاموش و روشن کردن کمپرسور را بر عهده دارد.
علائم خرابی: زمانی که دستگاه شما خیلی سرد یا خیلی گرم شود. از دلایل آن، نقص در سنسور یا مدار ترموستات می باشد.
- سنسور دما (Temperature Sensor): کار اصلی این وسیله، اندازه گیری درجه دمای داخلی یخچال و دادن اطلاعات به ترموستات است.
علائم خرابی: عملکرد اشتباه و همچنین نمایش نادرست دما در دستگاه می باشد. دلایل خرابی آن، نقص در سنسور و مدار الکترونیکی می باشد.
- سوئیچ درب (Door Switch): نقش اصلی این وسیله، زمانی که درب یخچال را باز می کنیم، فعال می شود و چراغ داخلی را روشن کرده و فن اواپراتور را خاموش می کند.
- برد الکترونیکی (Control Board): این قطعه مثل مغز کار می کند، یعنی هماهنگی و کنترل تمامی قطعات یخچال را بر عهده دارد.
با توجه به نقش آن، اگر در یکی از قطعات یخچال مشکلی ایجاد شود، می توان یکی از علائم برد الکترونیکی باشد. از علت های خرابی آن می توانیم به نقص در مدارها و سوختن قطعات الکترونیکی در یخچال می باشد.
خرابی یخچال بر اثر عوامل دیگر
گاهی اوقات مشکلات دستگاه ناشی از خرابی قطعات نمی باشد. در ادامه به بعضی از خرابی های دیگر یخچال می پردازیم:
- استفاده نادرست از دستگاه: خراب شدن قطعات یخچال می تواند از قرار دادن مواد غذایی گرم در دستگاه و همچنین باز و بسته کردن مداوم درب یخچال باشد. که در این حالت فشار زیادی به کمپرسور وارد شده و باعث خرابی آن خواهد شد.
- کثیف شدن کویل های کندانسور: اگر این کویل ها، بر اثرآلودگی گرد و خاک کثیف شده باشد گردش هوا به خوبی انجام نمی گیرد، در انتها باعث خرابی کندانسور خواهد شد.
- نوسانات برقی: یکی دیگر از علت های خرابی قطعات یخچال، قطع و وصل شدن برق می باشد. در این حالت ولتاژ کم و زیاد می شود و فشار زیادی به برد الکترونیکی و موتور دستگاه وارد و باعث خرابی این قطعات می شود.
- خرابی بر اثر فرسودگی: وقتی یخچال مدت زیادی از عمر مفیدش می گذرد، قطعات آن به مرور زمان دچار خرابی و فرسودگی خواهد شد.
- کیفیت پایین در تولید یخچال: گاهی این خرابی ها بر اثر کیفیت ضعیف در ساخت دستگاه می باشد. که در این حالت قطعات دچار آسیب و به مرور نیاز به تعمیر و یا تعویض خواهد شد.
- قرار دادن یخچال در جاهای نامناسب: گاهی این خرابی ها از قرار دادن دستگاه در محیط های مرطوب، گرم و آلوده می باشد. در این حالت قطعات به مرور دچار زنگ زدگی و فرسودگی خواهد شد.
نتیجه گیری: در انتهای این مقاله، برای پیش گیری از خرابی قطعات یخچال بهتر است این نکات را مورد توجه قرار دهید:
- تمیز کردن هر یک سال یک بارکندانسور یخچال
- تنظیم کردن درجه دمای یخچال
- سرویس کردن دوره ای توسط تکنسین
- تعویض فیلتر هر شش ماه یک بار
سخن آخر: کاربران عزیز، اگر این نکات را مورد توجه قرار دهید، تا حدودی از خرابی قطعات که بسیار هم هزینه بر هستند جلوگیری خواهید کرد.
برای چرا داخل یخچال مرطوب است کلیک کنید.