چرا فیوز یخچال می سوزد

به اشتراک بذارید

چرا فیوز یخچال می سوزد

چرا فیوز یخچال می سوزد، به دلایل مختلفی مثل سیم کشی نامناسب، فیوز ضعیف، نوسانات برقی، اتصال یخچال با چندین وسیله برقی می توان اشاره کرد.

چنانچه با مشکلی در دستگاه خود روبه رو شدید، سعی کنید با نمایندگی یخچال الکترواستیل در کرج تماس گرفته، تا در اولین فرصت نسبت به خرابی آن اقدام کنند.

چرا فیوز یخچال می سوزد

وظیفه اصلی فیوز در یخچال چیست؟

قبل از هرچیز بهتر است، اول با نقش و کاربردهای این قطعه در یخچال اشنا شوید. در زیر به وظلایف آن اشاره خواهیم کرد:

  • حفاظت از سوختن کمپرسور و ترموستات: از آنجا که فیوز وظیفه نظارت بر جریان الکتریکی عبوری از مدار یخچال را بر عهده دارد، اگر دستگاه در آن جریان الکتریکی بالا برود، یعنی یخچال دچار اضافه بار شود در نتیجه فیوز می سوزد و جریان مدار را قطع می کند. در اینجا سوختن فیوز و قطع مدار، باعث جلوگیری از خرابی و سوختن قطعات مهم و حساس یخچال مثل کمپرسور و ترموستات می شود.
  • حفاظت در برابر اتصال کوتاه: یکی دیگر از وظایف فیوز قطع کردن جریان برای جلوگیری از آسیب به دستگاه و حتی شما است. یعنی زمانی که در سیم کشی اتصالی به وجود آید، دراین حالت جریان بالایی از مدار عبور خواهد کرد. (در اینجا فیوز آن جریان را قطع می کند).
  • جلوگیری از گرمای زیاد: همان طور که می دانیم، وقتی جریانی بالا برود می تواند در سیم ها و همچنین قطعات الکتریکی گرما و حرارت زیادی تولید کنند. حالا فیوز این جریان را قطع می کند تا از بروز گرمای بیشتر و آتش سوزی جلوگیری کند.
  • حفاظت از یخچال: به طور کلی فیوز دستگاه را از تمامی خطرات برقی مثل اتصالات، نوسانات برقی و همچنین جریان های غیرمجاز محافظت می کند.
  • چرا فیوز یخچال می سوزد

علت های سوختن فیوز یخچال کدامند؟

در ادامه مقاله می خواهیم بدانیم، به چه علت هایی فیوز ممکن است بسوزد. که در زیر به آن ها اشاره خواهیم کرد:

  • یخچال دچار اضافه بار الکتریکی شود: منظور این است که، ممکن است در یک مدار وسایل های برقی مختلفی به هم وصل باشند، در این حالت می گویند دستگاه دچار بار اضافه شده است. که باعث سوختن فیوز می شود.
  • اتصال کوتاه: اگر در سیم کشی داخلی اتصال به وجود آید، در این حالت جریان زیادی از مدار عبور خواهد کرد، در انتها باعث سوختن فیوز می شود.
  • نقص در کمپرسور: از آنجا که کمپرسور یکی از اساسی ترین قطعات یخچال به حساب می آید، اگر دچار خرابی شود ومدام کار کند، در این حالت فیوز می سوزد.
  • فیوز نامناسب: اگر یخچال شما دارای یک فیوز با ظرفیت پایین باشد، یعنی ظرفیت فیوزنسبت به کارایی دستگاه کمترباشد، فیوز خیلی زود می سوزد.
  • خرابی ترموستات: وظیفه اصلی این قطعه تنظیم دما و همچنین کنترل کمپرسور می باشد. حالا اگر این قطعه خراب شود، کمپرسور سیگنالی دریافت نمی کند و به طور مدام کار می کند، درنتیجه باعث سوختن فیوز می شود.

چرا فیوز یخچال می سوزد

نکته: اگر در یخچال خود مشکلاتی مثل دمای نامناسب( خیلی سرد یا خیلی گرم) و همچنین کار کردن مداوم کمپرسور را مشاهده کردید، حتما ترموستات را توسط یک تعمیرگاه چک کرده(تعویض) تا از سوختن قطعات دیگر یخچال پیش گیری کند.

برای جلوگیری از سوختن فیوز چه راه کارهایی باید انجام داد؟

به طور کلی اگر به درستی از یخچال خود استفاده کنید، دستگاه شما عمر مفیدتری خواهد کرد و کمتر دچار مشکل می شود. در زیر به چند مورد برای پیشگیری از سوختن فیوز می گوییم:

  • سرویس منظم و دوره ای: بهترین راه برای چک کردن قطعات یخچال، بررسی آن توسط یک تکنسین کار است. اگر دستگاه خود را به طور منظم سرویس کنید، مخصوصا بخش های مربوط به سیم کشی، اگر هر کدام دچار خرابی شده باشند قبل از آسیب رساندن به قطعات دیگر می توان پیش گیری کرد.
  • استفاده از فیوز مناسب: حتما از فیوز با ظرفیت مناسب یخچال خود اطمینان حاصل کنید، تا بتواند در مقابل جریان های اضافی مقاومت کند.
  • اتصال یخچال به یک مدار اختصاصی: برای جلوگیری از بار اضافی الکتریکی و همچنین تداخل پیدا نکردن چند دستگاه برقی با هم، بهتر است یخچال را به یک مدار اختصاری متصل کنید.
  • چک کردن قطعات خراب: به محض مشاهده یا نشانه هایی از نقص در دستگاه، خیلی سریع نسبت به تعویض آن قطعه بپردازید، تا از افزایش بار الکتریکی و همچنین سوختن فیوز در یخچال جلوگیری شود.
  • استفاده از محافظ برقی: یکی از بهترین راه برای پیشگیری، استفاده کردن از محافظ مخصوص یخچال است. چون نوسانات برقی یکی از عامل سوختن فیوز می باشد.

چرا فیوز یخچال می سوزد

نتیجه گیری: حالا که با علت های سوختن این قطعه آشنا شدید، به این نتیجه رسیدیم که فیوزها در یخچال طوری طراحی شده اند که، به محض بروز مشکل در آن بلافاصله از خود واکنش نشان می دهند، مدار را قطع و از بروز مشکلات و خرابی های دیگر دستگاه جلوگیری می کند.

برای انواع گاز یخچال کلیک کنید.

 

فهرست مطالب

به اشتراک بذارید

مقاله های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × دو =