بایدها و نبایدهای نگهداری مواد غذایی

به اشتراک بذارید

بایدها و نبایدهای نگهداری مواد غذایی

بایدها و نبایدهای نگهداری مواد غذایی، یکی از بهترین راه های نگهداری از مواد غذایی، فریز کردن آن مواد می باشد. با این روش از شر فاسد شدن و بد مزه شدن مواد غذایی خلاص می شوید و مواد غذای شما همیشه سالم می ماند حتی برای مدت طولانی.

حال با تعمیر یخچال در کرج نحوه نگداری مواد را یاد گرفته، و دیگر از خرابی مواد غذایی خبری نیست!

بایدها و نبایدهای نگهداری مواد غذایی

چگونه مواد غذایی را فریز کنیم؟

برای اینکه مواد غذایی به بهترین شکل نگه داری شود و کیفیت آن حفظ شود، از روش فریز کردن استفاده کنید. در ادامه شما را با فریز کردن بعضی از مواد غذایی آشنا می کنیم:

  • فریز یا منجمد کردن میوه و سبزیجات: برای منجمد کردن آن ها باید مراحل زیر را انجام دهید:

بایدها و نبایدهای نگهداری مواد غذایی

*در مرحله اول باید میوه و سبزیجات را به خوبی بشویید و خشک کنید.

*برای راحتی کار بهتر است آن ها را به قطعات کوچک برش دهید.

*برای اینکه سبزیجات طعم و بافت خود را از دست ندهند، ( نخود فرنگی، هویج و کلم بروکلی) بهتر است قبل از منجمد کردن آن ها را بلانچ کنید. به این منظور که سبزیجات را به مدت کمی جوشانده و بعد آن ها را داخل آب یخ انتقال دهید.

*در مرحله آخر بعد از خنک شدن آن ها را داخل کیسه مخصوص گذاشته و برای اینکه به هم نچسبند، آن ها را داخل کیسه ها پخش کنید. حالا آن ها را درون فریزر قرار دهید.

  • منجمد کردن گوشت و مرغ: سعی کنید به تعداد و اندازه گوشت و مرغ را تقسیم کنید. برای بسته بندی آن ها، از کیسه های مخصوص استفاده کنید که هیچ گونه هوایی وارد آن نشود، اگر هوا وارد بسته های گوشت یا مرغ شما شود، کیفیت و رنگ آن عوض می شود. ( بهترین زمان برای مصرف 4 الی 6 ماه می باشد)

بایدها و نبایدهای نگهداری مواد غذایی

  • فریز کردن نان: برای اینکه نان ها بیات نشوند بهتر است بعد از اینکه آن ها خنک شدند یه تکه های مناسب برش داده و داخل کیسه های مخصوص قرار دهید. بهترین زمان برای مصرف نان یک تا دو هفته است. برای یخ زدایی نان، یک ساعت قبل از استفاده در دمای آشپزخانه می باشد.

بایدها و نبایدهای نگهداری مواد غذایی

  • منجمد کردن مواد غذایی: اگر غذایی مثل خورشت یا سوپ اضافه آمد و قصد داشتید آن ها را فریز کنید، اول باید خنک شوند و بعد آن ها را داخل ظرف های مخصوص که درب های محکمی دارند قرار دهید. بهترین زمان برای مصرف حدود یک ماه می باشد.

نکته: درست است که می گویند مواد غذایی داخل فریزر 3 الی 6 ماه قابل استفاده است، اما برای حفظ کیفیت، رنگ و طعم آن ها بهتر است زود مصرف شوند.

نگهداری مواد غذایی چه اهمیتی دارد؟

بعضی از خانواده ها هم یخچال و هم فریزر آنها پر از مواد غذایی می باشد، یعنی ظرفیت آن را پر کرده و جای دیگری برای گذاشتن دیگر محصولات نیست، این کار به ماده درون یخچال آسیب می زند. به جز اینکه به محصولات داخل ضرر می رساند، دچار اختلال  مشکل در یخچال شما می شود که هزینه های زیادی را به همرا دارد.

اکثر خانواده ها یخچال را با انباری اشتباه می گیرند و هرچه دارند را داخل یخچال می ریزند، که ظرفیت یخچال پر می شود. باید سعی کرد فقط مواد ضروری را داخل یخچال قرار داد و از حجم زیاد مواد داخل یخچال خوداری کرد.

اگر یخچال را خالی کرده و فقط مواد ضروری را داخل آن قرار دهید، هم از بوی بد یخچال کم کرده اید و هم از سرمایی که بر اثر مواد زیاد کاهش یافته بود، را بر می گردانید به یخچال. نکته قابل توجه این است که، اگر از محصولالی چند تا در یخچال خود دارید باید سعی کنید، یکی را در یخچال گذاشته و بقیه را در جای متعادل نگهداری کنید مثل ( کنسرو یا رب).

بایدها و نبایدهای نگهداری مواد غذایی

بوی بد یخچال را چگونه باید از بین برد؟

اولین راه برای جلوگیری از بوی بد درون یخچال این است، که از ظروف مخصوص برای مواد استفاده کرد که دارا درب های محکم هستند. کلا سعی کنید اگر غذایی را داخل یخچال قرار می دهید، درب آن حتما بسته باشد، این مهمترین امر برای رفع بوی بد یخچال است.

از قرار دادن قابله در یخچال خوداری کنید، این خود می تواند بوی بد یخچال را تشدید کند.

پس دلیل استفاده از ظروف درب دار برای این است که هوا به درون آن نفوذ نمی کند، هم غذا سالم و تازه می ماند هم از بوی بد رون یخچال جلوگیری می کند.

گوشت در یخچال باید چگونه نهگداری شود؟

نگهداری گوشت بسیار حساس است. یخچال برای نگهداری طولانی مدت این محصول اصلا مناسب نیست. حداکثر زمانی که می توان گوشت را درون یخچال قرار داد، 4 الی 5 روز می باشد. اگر بیشتر از این در یخچال بماند، تازگی خود را از دست داده و به احتمال زیاد هم فاسد شده است. برای نگهداری ماهی و مرغ بهتر است، آنها را تکه تکه کرده و بعد داخل فریزر قرار دهید.

دما مناسب برای سالم و تازه ماندن مواد غذایی، تا 18 درجه می باشد، برای فریزر 4 درجه باید باشد. درکل باید سعی کرد از خرید های بیهوده جلوگیری کرد، فقط وسایل مورد نیاز خریداری شود. اگر از مواد غذایی به درستی مراقبت نکنیم، شروع به پانوژن و باکتری می کند که غذا و مواد غذایی را فاسد می سازد. بهترین راه برای جلگوگیری آن منجمد کردن و سدر کردن مواد است که از این امر تا حد امکان جلوگیری می کند.

پس یخچال باید در دمای مناسب باشد، چون دمای بالا و گرم موجب باکتری عوامل بیماری­زا  در یخچال می شود. تمیزی یخچال هم بسیار مهم است، عدم تمیزی می تواند دلیل دیگر این مشکل باشد.

بایدها و نبایدهای نگهداری مواد غذایی

هنگام برق رفتگی چگونه از مواد غذایی نگهداری کنیم؟

هنگامی که برق می رود، دستگاه خود به خود خاموش می شود و دیگر کاری از ما بر نمی آید. فقط باید سعی کرد در این موقع درب یخچال را کمتر باز و بسته کرد. فقط در مواقع ضروری درب را باز کنید اینگونه هوا سرد کمتری از یخچال خارج می شود. تا 4 ساعت نگرانی بیهوده است، چون اصلا نیاز به نگرانی نیست!

پس بعضی از مواد غذایی را می توان در کابینت یا اتاق نگهداری کرد. چون در گذر زمان نه طعم نه رنگ و نه ترکیب آن هیچ تغییری نمی کند. موادی که نیاز به دسته بندی دارند، مهمترین اصل این است که از نور و هوا در امان هستند. سعی خود را بکنید مواد را داخل ظروف شیشه ای یا پلاستیکی قرار دهید، حتی از کیسه های فریزر که مخصوص این کار می باشند هم می توان استفاده کرد. تا با این کار سلامت مواد غذایی را حفظ کنید.

نتیجه گیری: با توجه به مطالب گفته شده در این مقاله، به این نتیجه می رسیم که فریز کردن مواد غذایی یکی از روش های خوب و مفید برای حفظ کیفیت و همچنین صرفه جویی در هزینه و وقت کمک شایانی خواهد کرد.

برای نحوه تنظیم دمای یخچال بعد از تعمیرات کلیک کنید

فهرست مطالب

به اشتراک بذارید

مقاله های مرتبط

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 4 =