یخچال نفتی چگونه کار می کند

به اشتراک بذارید

یخچال نفتی چگونه کار می کند

یخچال نفتی چگونه کار می کند، آنها بدون هیچ حرفی هستند، و نیرو را مستقیم از شعله نفت میگیرند و برخلاف یخچال های برقی و اساس آن ها برای استفاده دفع و جذب آمونیاک در آب است.

یخچال نفتی چگونه کار می کند

حال به صورت مرحله به مرحله با یخچال های نفتی آشنا شویم:

این یخچال ها که به یخچال های بی صدا معروف هستند، چون  آن ها  هیچ اجزای محرکی ندارند. و حدود یک قرن است که تولید شده اند و جزء اولین یخچال ها به حساب می آیند.

3 جزء مهم در این یخچال عبارت اند از:

آب ، گازهیدروژن ، آمونیاک

مراحل کار :

ژنراتور: آمونیاک مایع را به گاز آمونیاک تبدیل می کند.

جدا: گاز آمونیاک از آب جدا می شود.

کندانسور: در این مکان گاز آمونیاک متراکم و گرم می شودو باعث می شد ، آمونیاک سرد و مایع شود.

اواپراتور: در این قسمت آمونیاک مایع تبدیل به گاز شده ، و برای سرما به داخل فریزر می رود.

جذب کننده: این مکان آمونیاک را جذب و داخل آب حل می کند.

یخچال نفتی چگونه کار می کند

  • در دمای مناسب و خوب آمونیاک در آب حل می شود، ولی نیاید گذاشت که آمونیاک در آب مخلوط شود چون اگر به آنها گرما بدهیم به دلیل این که آمونیاک از آب جوشنده تر است بخار می شود.
  • وقتی به بخار تبدیل شد، در حین راه یه جدا کننده وجود دارد که قطره هایی وجود دارد را از آمونیاک جدا می کند داخل محفظه مخلوط آب و آمونیاک است بر می گرداند.
  • بعد از این عمل آمونیاک سرد شده است، و از دما محیط بالا تر است و وارد لوله پره دار می شود که در آن گازهیدروزن وجود دارد و گرمایی که در محیط یخچال است را جذب کرده  و در نتیجه درون یخچال خنک می شود.
  • و وقتی آمونیاک و هیدروژن با هم مخلوط شدند گتز سردی تولید می کنند که وارد جذب کننده می شود و گاز داغ آمونیاک و هیدروژن با آبی که از گاز داغ آمونیاک جدا شده است، مخلوط داده می شود ، در این مرحله که آمونیاک که از هیدروژن حل شوندگی بیشتری دارد با آب حل می شود ، و هیدروژن دوباره به محفظه باز می گردد.
  • و مخلوط آب و آمونیاک دوباره به محفظه بر می گردند ، و با گرما شعله نفت دوباره بخار می شود و چرخه 1 تا 5 دوباره تکرار می شوند.

یخچال نفتی چگونه کار می کند

در ادامه به فرآیند کارکرد آن ها به طور کلی می پردازیم:

  • استفاده از منبع حرارتی: یکی از آن ها نفت، که گرم کننده محلولی است و برای مایع سرمازا از آمونیاک استفاده می کند. حالا این آمونیاک از محلول آب و آمونیاک توسط حرارت جدا و به شکل گاز تبخیر خواهد شد.
  • تراکم گاز آمونیاک: در این مرحله این گاز به یک قسمت از دستگاه هدایت می شود، که به آن کندانسور یا تراکم کننده گفته می شود. حالا در این قسمت گاز آمونیاک خنک و به مایع تبدیل خواهد شد.
  • تبخیر آمونیاک: حالا مایع شکل گرفته (آمونیاک) به اواپراتور همان قسمت تبخیر کننده منتقل می شود. در این مرحله دوباره آمونیاک تبخیر و باعث جذب گرما از فضای داخلی دستگاه می شود. ( سرما شکل می گیرد)
  • بازگشت به حالت محلول: در مرحله آخر، گاز آمونیاک تبخیر شده به سیستم برگشته و دوباره با آب ترکیب و عمل چرخه از نو شروع خواهد شد.

نکته: به طور کلی این گونه یخچال ها، با استفاده از یک چرخه حرارتی بسته، یخچال های نفتی بدون نیاز به کمپرسور و قطعات متحرک، فرآیند سرمایش را ایجاد می کنند. و به دلیل نداشتن قطعات متحرک و همچنین استفاده از فرآیند طبیعی، هم عمر طولانی تر و هم صدای کمتری نسبت به یخچال های برقی دارند.

معایب و مزایای یخچال نفتی

همانطور که فهمیدیم این یخچال ها برای تولید سرما، از سوخت نفت و یا گاز استفاده می شود. این گونه یخچال ها هم مثل بقیه لوازم هم معایب دارد و هم مزایا، در ادامه به آن می پردازیم:

مزایا:

عدم نیاز به برق: یکی از بزرگترین مزیت این یخچال ها، بدون برق کار می کنند و نیازی به وجود برق ندارند. در مناطق دورافتاده و هنگام قطع برق بسیار مفید هستند.

بی صدا بودن: این یخچال ها به خاطر نداشتن کمپرسور، معمولا بی صدا هستند. برای خانه های کوچک و یا کلبه ها بسیار کاربردی هستند.

عمر طولانی: با توجه به نداشتن قطعات متحرک در این یخچال ها، پس کمتر دچار خرابی می شوند و در انتها عمر مفید تری هم خواهند داشت.

پایداری دما: درجه دما در این یخچال ها معمولا ثابت، و دارای عملکرد مناسبی هستند.

معایب:

هزینه سوخت: یکی از مشکلات این نوع یخچال ها، استفاده مداوم از نفت و یا گاز به عنوان منبع سوخت، اصلا مقرون به صرفه نسبت به برق نیستند.

نگهداری و ایمن بودن: با توجه به نوع سوخت این دستگاه ها،( نفت یا گاز) که قابل اشتعال هستند، مراقبت از آن  بسیار سخت می باشد. ( مراقب بودن مداوم از بروز نشتی)

راندمان پایین، وزن زیاد و همچنین تنظیم نشدن دقیق دما، نسبت به یخچال های برقی، که باعث می شود بر کیفیت مواد غذایی اثر بگذارد، از دیگر معایب یخچال های نفتی می باشد.

یخچال نفتی چگونه کار می کند

نتیجه گیری: در پایان این مقاله به این نتیجه پی بردیم که، یخچال های نفتی با استفاده از چرخه جذبی ( بدون نیاز به برق) یکی از روش های کارآمد برای ایجاد سرمایش، در جاهایی که امکان دسترسی به برق را ندارند، ( محیط های دورافتاده یا مناطق محروم) گزینه مناسبی هستند. چون در این گونه یخچال ها از منابع حرارتی مثل گاز و یا نفت استفاده می شوند.

برای پرفروش ترین یخچال های مینی کلیک کنید.

فهرست مطالب

به اشتراک بذارید

مقاله های مرتبط

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 − 3 =